Ekonomi

Crown Holdings karışık 1. çeyrek sonuçları açıkladı; 2. çeyrek kazanç beklentisi tahminlerin üzerinde

TAMPA, Fla. – Crown Holdings, Inc. (NYSE: CCK) 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyrek için karışık finansal sonuçlar bildirdi; düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) analist beklentilerini hafifçe aşarken, gelir yetersiz kaldı.

Tüketim malları için ambalaj ürünlerinde lider olan şirket, analist tahmini olan 0,99 dolardan 0,03 dolar daha yüksek olan 1,02 dolarlık düzeltilmiş EPS açıkladı. Ancak, çeyrek geliri 2,78 milyar dolar olarak açıklanırken, 2,95 milyar dolarlık konsensüs tahminini kaçırdı ve geçen yılın aynı çeyreğindeki 2,97 milyar dolara göre düşüş gösterdi.

Şirketin performansı, Amerika ve Avrupa İçecek pazarlarındaki yüksek kutu içecek sevkiyatları ve 10 milyon dolarlık olumlu kur etkisinden etkilendi. Bu kazançlar, 130 milyon dolarlık daha düşük malzeme maliyetleri ve diğer birçok iş kolundaki azalan hacimlerle kısmen dengelendi. Faaliyetlerden elde edilen gelir bir önceki yılın ilk çeyreğindeki 269 milyon dolardan 245 milyon dolara gerilemiştir. Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Timothy J. Donahue, içecek kutusu işletmelerindeki güçlü performansı bir önceki yılın ilk çeyreğine göre kombine segment gelirlerindeki %11’lik artışa bağladı.

İleriye dönük olarak Crown Holdings, ikinci çeyrek düzeltilmiş EPS için 1.55 ila 1.65 $ aralığında bir tahmin sunmuştur ki bu rakam analist konsensüsü olan 1.56 $’ın üzerindedir. Şirket, 2024 yılının tamamı için düzeltilmiş EPS’nin 5,98 dolarlık konsensüse kıyasla 5,80 ila 6,20 dolar arasında olmasını bekliyor.

Şirketin Crown Holdings’e atfedilebilir net geliri, bir önceki yılın ilk çeyreğindeki 102 milyon dolardan 67 milyon dolara geriledi. Düzeltilmiş serbest nakit akışı, düşük işletme sermayesi ve azalan sermaye harcamaları nedeniyle faaliyetlerden elde edilen daha iyi nakit sayesinde 296 milyon dolar iyileşti. Düzeltilmiş net kaldıraç oranı 31 Mart 2024’te sona eren on iki ay için geçen yılın aynı dönemindeki 4,1 kattan 3,4 kata iyileşti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Crown Holdings’in sermaye harcaması görünümü muhafazakâr olmaya devam ediyor ve 2024 ve 2025 yıllarının her birinde 500 milyon dolardan fazla bir harcama beklenmiyor. Donahue, içecek kutusu genişletme programının tamamlanmasının ardından şirketin mevcut ve gelecekteki talebi karşılama pozisyonuna olan güvenini ifade etti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

guce-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu